lørdag 15. mai 2010

Internett på godt og vondt

Det er ikke så lurt å google "tynntarm" og "hull", med mindre man er forberedt på at man kan få sjokk. Denne gang hadde Steinar vært meg i forkjøpet og advart meg. For følgende stod det på Lommelegen:

Dersom man får hull på magesekk eller tarm, vil det oppstå lekkasje av mage/tarminnhold ut i bukhulen. Som regel får pasienten akutte smerter i magen. I løpet av noen timer vil utvikle seg bukhinnebetennelse og magesmertene vil bli meget sterke.
Ubehandlet bukhinnebetennelse er en dødelig tilstand. Det er derfor nesten alltid nødvendig med operasjon ved hull på magesekk eller tarm. Det er vanskelig å svare nøytaktig på hvor lenge man kan leve med en slik tilstand uten behandling. Mange pasienter vil nok dø i løpet av dager til en uke på grunn av blodforgiftning av svikt av kroppens organer som følge av bukhinnebetennelsen.

Kanskje jeg skal levere en Lotto-kupong? Må være min tur til å ha en dose flaks nå?

2 kommentarer:

Gunn Beate sa...

Du burde levere lotto, vikinglotto, kjøpe flaxlodd og satse masse på én hest. Unner deg store premier, en solrik sommer og rask bedring!

Anonym sa...

Noen burde tipse ansvarlig lege på gyn/ barsel på Buskerud sentralsykehus om å gå inn på
" lommelegen" slik at riktig diagnose kunne blitt stilt fredag morgen 23/4.
Kjøp en lottokupong, men tror du allerede har vunnet i livets lotteri!
Du kan våkne opp til en ny dag med alle de muligheter den gir. Snus inn duften av vår, kjæresten og varme barnekropper.Det er lykke på jord!